bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

Άρθρα

Πρόγραμμα Υποστήριξης

Εκτύπωση
Κατηγορία: Σχολικές δραστηριότητες
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017

__

 

Γνωρίζοντας τις Δομές Υποστήριξης

 

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος με την υποστήριξη της Τοπικής Ομάδας Στήριξης υλοποιεί μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόληψης στα πλαίσια της υποστήριξης και ενδυνάμωσης της βιολογικής οικογένειας παρέχοντας μια σειρά υπηρεσιών, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν κατόπιν αξιολόγησης κάθε περιστατικού.

Μέσω της επιστημονικής ομάδας (Κοινωνική Λειτουργό, Ψυχολόγο, Ειδική παιδαγωγό, Λογοθεραπεύτρια) και εθελοντών εκπαιδευτικών έπειτα από αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης, παρέχονται υπηρεσίες κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης των παιδιών, εκπαιδευτικής και ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης τους,  λογοπεδικής υποστήριξης, συστηματικής συμβουλευτικής προς τους γονείς για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχέσεων μεταξύ των μελών της οικογένειας και άλλων θεμάτων που αφορούν στα παιδιά. Επιπλέον, πραγματοποιούνται παραπομπές σε δομές- φορείς (υπηρεσίες πρόνοιας, υγείας, κ.ά).

Οι ενδιαφερόμενοι Εκπαιδευτικοί, Διευθυντές/ντριες και Προϊστάμενοι/ες Σχολικών Μονάδων μπορούν να επικοινωνήσουν στα στοιχεία που αναγράφονται στο τέλος προκειμένου να παρασχεθούν σε παιδιά και γονείς, ανάλογα την περίπτωση:

  • Συστηματική συμβουλευτική προς τους γονείς για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχέσεων μεταξύ των μελών της οικογένειας και άλλων θεμάτων που αφορούν στα παιδιά.
  • Ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και γονέων.
  • Ειδική εκπαιδευτική υποστήριξη από Ειδική Παιδαγωγό.
  • Μαθησιακή υποστήριξη στα παιδιά.
  • Λογοπεδική υποστήριξη.
  • Ομάδες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.
  • Προγράμματα κοινωνικής υποστήριξης γονέων (δημιουργικά εργαστήρια).
  • Παραπομπή σε υπηρεσίες – δικτύωση (πρόνοιας, υγείας, κ.ά.) για επίλυση ενδεχόμενων κοινωνικών, νομικών και λοιπών προβλημάτων του παιδιού.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας
Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος
Καπετάν Κρόμπα 11
241 33 Καλαμάτα
Τηλ.: 2721098660 & 6941660532 καθημερινά από τις 9.30 έως 20.30
Fax: 2721098939
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.sos-villages.gr


Το Κέντρο Επαγγελματικής & Οικογενειακής Υποστήριξης αποτελεί μια νέα  δράση των Παιδικών Χωριών SOS στην περιοχή της Μεσσηνίας. Στόχος του είναι η παροχή φροντίδας και υποστήριξης στο παιδί που το έχει ανάγκη καθώς και η ενδυνάμωση της  οικογένειας του, που βάλλεται από τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.  Οι υπηρεσίες του Κέντρου κινούνται σε δυο άξονες:

(α) στην επαγγελματική υποστήριξη και συμβουλευτική η οποία παρέχεται ως μια παρέμβαση ολιστικού τύπου που λαμβάνει υπόψη τις εξατομικευμένες ανάγκες των γονέων και υλοποιείται μέσα από μια σειρά ατομικών ή και ομαδικών συναντήσεων και

(β) στην πλαισίωση των παιδιών σε ένα περιβάλλον που προσφέρει ασφάλεια και ηρεμία με στόχο τη μαθησιακή τους υποστήριξη και την ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης
Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος
Βιλεαρδουίνου & Αγίου Ιωάννου
24100 Καλαμάτα
Τηλ: 2721600725 καθημερινά από τις 11.00 έως 20.00.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Δράσεις το σχολικό Έτος 2017-2018

 

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών: Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα έπειτα από εκδήλωση ενδιαφέροντος της σχολικής τους μονάδας και σχετικό προγραμματισμό να ενημερώνονται μέσα από μικρές επιμορφωτικές συναντήσεις. Η πρώτη συνάντηση που απευθυνόταν σε στελέχη εκπαίδευσης υλοποιήθηκε το έτος 2016-2017.

Ενημέρωση Γονέων: Πέραν της ατομικής επικοινωνίας των γονέων με τις δομές, υπάρχει η δυνατότητα κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος των σχολικών μονάδων και σχετικό προγραμματισμό να πραγματοποιηθούν ενημερώσεις προς γονείς και κηδεμόνες, σε εκδήλωση που θα διοργανώσει η σχολική μονάδα. Η ενημέρωση αυτή μπορεί να είναι ενότητα μιας ευρύτερης δράσης της σχολικής μονάδας που έχει χαρακτήρα ενδυνάμωσης των σχέσεων σχολικής και τοπικής κοινότητας. 

Tuesday the 22nd. Σχεδιασμός / Υλοποίηση / Ενημέρωση: Σοφία Κονταξάκη, Δρ Μηχανικός Η/Υ ΕΜΠ - Ενημέρωση: Αντρέας Κατσαούνης, Δάσκαλος - Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας (Σχ. έτος 2016-2017). Οι διατάξεις και ανακοινώσεις που θα βρείτε στο site αυτό είναι μόνο για την ενημέρωσή σας. Αν θέλετε να κάνετε δημόσια χρήση τους θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας το πρωτότυπο έγγραφο ή επίσημο αντίγραφό του. Επιφυλασσόμαστε για τυχόν λάθη κατά την ψηφιοποίηση των διατάξεων, για τυχόν λάθη στο πληροφοριακό υλικό που θα βρείτε, όπως και για αλλαγές που έχουν επέλθει σε νόμους, προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις κλπ. που παραθέτουμε στις σελίδες αυτές.. Joomla 3.0 templates. All rights reserved.